Tony Chocolonely Fudge

Het maken van fudge is echt super eenvoudig. En als je zorgt dat je altijd een reep Tony Chocolonely en een blikje gecondenseerde melk in de voorraadkast hebt liggen kan je voor elke gelegenheid in een kwartiertje tijd samen met de kinderen iets lekkers op tafel zetten. Plan wel de dag van te voren maken, want het moet een nachtje in de koelkast.

Basisingedienten:

  • Reep Tony Chocolonely. Ik kies puur om zo de rijke cacaosmaak goed te behouden in de fudge
  • Blikje gecondenseerde melk

Voeg hierbij dingen die je lekker vindt. Een paar mogelijke combinaties:

  • Alle reeds beproefde combinaties in de Tony Chocolonely repen
  • Puur – Pistache – Munt
  • Puur – Dadels – Beukenootjes
  • Puur – Cranberry – Marshmellow

Vul maar in… 

Vandaag maak ik Puur – Pistache – Munt, samen met mijn dochter bedacht, geinspireerd op een schepijsje dat we in Italië aten van de zomer. 

Het recept is simpel. Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuurtje. Sla de reep chocolade terwijl de verpakking nog dicht is in stukken en voeg de brokken toe aan de gecondenseerde melk. Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is en er een egale massa ontstaan is. Voeg dan de extra ingrediënten toe. Ik hakte de pistachenootjes fijn met de staafmixer en sneed de muntblaadjes in kleine stukjes. Goed roeren zodat de extra ingrediënten goed verdeeld zijn. Pak dan een ovenschaal of platte bak. Bekleed deze met bakpapier en giet de fudgemassa erin. Verdeel het over de bodem waardoor er een laag van ca 1cm massa ontstaat. Zet de schaal minimaal 4 uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast. Haal dan de schaal eruit, verwijder het bakpapier en snij de fudge in blokjes van 1x1cm. Eet smakelijk!

   
    
    
    
    
    
    
    
   

Een gedachte over “Tony Chocolonely Fudge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *