Jersey stoffen

De echte handige mensen hebben de Jersey stoffen achter in de winkel en online al wel weten te vinden, maar nog bijna dagelijks horen we “oh kijk, ze hebben ook stoffen hier!”

Dat klopt! We hebben drie stellingkasten vol met vrolijke jerseys van biologisch katoen! Maar wat is nou jersey? En waarom wil je graag jersey gebreide stoffen hebben voor kinderkleding? Om die vraag te beantwoorden moeten we een kleine duik maken in de diepere stoffenkunde!

Er zijn twee manieren om een lap stof te maken: weven en breien (en haken maar dat wordt eigenlijk niet voor grootschalige confectie gedaan). Als je stof weeft dan zit daar geen rek in. Deze stoffen zijn ongeschikt om jumpsuits van te maken. Gebreide stoffen “Knits” daar vallen zowel interlock als jersey onder. Interlock heeft als eigenschap dat het rekt in de breedte maar niet in de lengte.de stof ziet er aan beide kanten hetzelfde uit en de meeste interlocks zijn 100% katoen.

Jersey rekt aan alle kanten. Er is vrijwel altijd een elastane component toegevoegd (2-5%) waardoor de stof altijd terug gaat in model. In mijn opinie zeer geschikt voor nauwsluitende jumpsuits: als je kindje heeft gekropen en dan gaat staan is het zo stom om de uitgelubberde kont nog in de stof te zien…
Jersey is vaak iets duurder en er kunnen ook redenen zijn waarom je liever interlock kiest, bijvoorbeeld als je liever alleen 100% katoen tegen de huid van je kindje wil.
In de winkel hebben we beide knits liggen en we laten je natuurlijk graag het verschil zien zodat je voor jezelf kan kiezen welke je meeneemt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *