Duurzaam in de luiers (deel 1)

Mijn kinderen zijn inmiddels al even uit de luiers dus het zal even schakelen worden als we in november weer van voor af aan mogen beginnen. Niet helemaal van voor af aan, want alle ervaring van 3 kinderen van luier naar onderbroek nemen we met ons mee.

Ons luieravontuur begon bij Nura met gewone, standaard wegwerpluiers van verschillende merken. Niet heel veel te klagen muv de Actifit waar ze vuurrode billen van kreeg. Ze was de luiers nog niet uit toen haar broertje Julyan geboren werd. Ik had het plan opgevat om met hem met wasbare luiers te gaan beginnen maar doordat hij een dubbelzijdige schisis had, waardoor ik fulltime moest kolven Ă©n hij permanent buikpijn had en daardoor 16 uur per dag huilde, was er geen ruimte om me de materie eigen te maken. Pas toen hij een jaar of 1 was gingen we over op wasbaar. Niet alles tegelijk, maar beetje bij beetje. Ook voor Nura die ’s nachts nog niet droog was en zo rolden we er een beetje in.

IMG_1517
Helaas geen fotootje van Taegan met die bewuste Tots Bots luier, maar wel een andere vrolijke wasbare luier terug kunnen vinden!

Toen Taegan geboren werd ging dat nog een stapje verder. We probeerden verschillende merken en systemen om erachter te komen wat wij prettig vonden. En toen waren we zomaar uit de luiers…
Nu er weer een kleintje onderweg is gaan we weer verder met de luiers. En wilde ik ze ook toevoegen aan het assortiment in de winkel. Aan Hotze, mijn man, vroeg ik: “welke luier vond jij nou het fijnste?” In de hoop een goede beslissing te kunnen nemen om een luier te gaan aanbieden die ook gemaksproof is. Hij antwoordde “die met die turquoise sterren”. Dat was ook de luier die ik in m’n hoofd had als fijn! Die luier zocht ik op in de curverbox waarin de luiers zaten opgeslagen. Het merk: Totsbots!

Mijn keuze was dus gemaakt: We gaan Totsbots Wasbare Luiers in de winkel aanbieden!

Deel 2, met uitleg over de Totsbots volgt in een volgend blogje! Hou ons in de gaten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *