Boekjes

Door Stefanie:

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik gek ben op boeken lezen maar ook op het schrijven van verhaaltjes, gedichtjes of gewoon korte teksten. Het verbaast de meeste mensen dan ook dat menig invulboek bij mij alleen de eerste paar bladzijde beschreven is. Dit heeft niet zo zeer te maken met dat ik het niet leuk vind, juist niet, maar meer met het feit dat zulke dingen er bij mij nogal snel bij inschieten. Mijn notities op mijn laptop en iPhone staan daarentegen helemaal vol met losse krabbels, dingen die ik moet onthouden en quotes die ik niet wil vergeten. Waar ik dat vroeger op kladblokjes deed en op de middelbare school een heel schrift vol kalkte met tekeningetjes en gedichtjes, heb ik nu mijn telefoon altijd binnen handbereik. Naast het schrijven ben dus dol op lezen, ik ben pas 24 maar heb inmiddels menig thriller weg gelezen en er staan er nog wel een aantal op mijn lijstje (ook in een notitie natuurlijk) die ik nog wil lezen. Dat is dus ook precies wat mensen mij graag cadeau doen; een pakket tijdschriften, een goed boek of juist een lief klein boekje wat ik altijd mee kan nemen. Een voorbeeld van wat ik zelf graag aan anderen geef zijn de boekjes van het auteursduo Marianne Busser & Ron Schröder. Zij hebben een prachtige serie met boekjes voor de liefste; opa, oma, mama, papa, oppas & juf. Deze cadeauboekjes bevatten allerlei lieve uitspraken voor de allerliefste persoon. Enorm leuk om te krijgen, maar ook om zelf aan iemand te geven als blijk van waardering. Naast deze super lieve cadeauboekjes maakten  zij samen ook nog de invulboeken voor de leukste juf/meester. Dit is een vriendenboekje van 80 pagina’s waarin de hele klas zijn/haar leukste herinneringen en tekeningen kan zetten. Wat mij betreft super leuk om het schooljaar af te sluiten en zo aan de leerkracht een blijvende herinnering te geven. Iets om te onthouden natuurlijk want het schooljaar is net begonnen, maar zo hebben we wel mooi de tijd om het hele schooljaar leuke herinneringen te verzamelen en iedereen de kans te geven om er iets moois in te schrijven/tekenen.


2 gedachten over “Boekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *