Hoe Ikonic Toys mijn hart veroverde

Door Stefanie:

Nog geen jaar geleden zei Musetta tegen mij: ‘ik heb iets wat je zó gaaf gaat vinden!’, nieuwsgierig als ik was klikte ik gelijk op de link die ze mee stuurde en ik was gelijk verkocht. Het was het eerste dat ik zag van Ikonic Toys en het liet me gelijk niet meer los; de Nederlandse houten treinbaan. Deze treinbaan was gewoon echt alles wat Nederland qua treinen is; de herkenbare gele treinen, de o zo herkenbare treinborden, een molen, de grachtenhuisjes.. Het ademt Nederland. Het is voor kinderen herkenbaar dichtbij en blijft hier thuis onwijs populair. Zodra mijn zoon hier de bak met treinen en onderdelen neerzet vist vooral de visite er altijd als eerste de gele treintjes uit. Ze vinden het geweldig als ik dan uitleg wat er allemaal bij hoort, je ziet de herkenning en verbazing op hun gezicht; het is gewoon dé Nederlandse trein in het klein. Vervolgens wordt natuurlijk de rest tevoorschijn getoverd; het Ikonic Toys racecircuit en de raceauto transporter. Dat is ook gewoon super tof want zeg nou zelf, wie bedacht dat een treinbaan helemaal geen treinbaan hoeft te zijn? Het is zoveel meer! Het is een racecircuit, een snelweg, een glijbaan en ga zo maar door. Ikonic maakt van de simpele houten treinbaan echt alles, en het leukste is misschien nog wel dat het op elke andere reguliere treinbaan past. ikonic-toys-nederlandse-houten-treinset


Even was het stil rondom Ikonic Toys. Terwijl er hier thuis enthousiast mee werd gespeeld en steeds meer mensen de treintjes ontdekte in de winkel of online, waren zij achter de schermen bezig met veel meer nieuwe dingen. Gelukkig vloog de tijd ondanks mijn ongeduld en daar waren ze, helemaal naar verwachting; de Thalys en TGV, twee super bekende hogesnelheidstreinen. Twee treinen die perfect passen bij de nu al bestaande collectie en die gezellig mee razen door het Nederlandse landschap. Ze maakte me enorm blij maar stiekem nog nieuwsgieriger naar meer. En natuurlijk.. meer kwam. Meer in de vorm van meer voertuigen. Deze week vulden we onze Ikonic Toys collectie aan met een brandweerauto, politieauto en ziekenauto. Identiek aan wat er met gillende sirenes op straat langskomt en natuurlijk passend op de houten treinbaan. Ik weet in ieder geval al wat er binnenkort in de schoen van mijn Ikonic-fan ligt.


Maar dat is nog niet alles.. Ikonic Toys maakte mij een aantal weken geleden enorm blij; er kwam namelijk een echte Fiep Westendorp collectie aan. Ja, echt; Fiep Westendorp, wat automatisch natuurlijk betekent; Pluk! Dit jaar is het Fiep Westendorp jaar gestart, op 17 december is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Tot en met december 2017 wordt de 100e verjaardag van Fiep Westendorp uitgebreid gevierd met een jubileumjaar vol activiteiten in het hele land. Met het werk van Fiep Westendorp heeft Ikonic Toys 2 houten puzzels ontworpen, en als klap op de vuurpijl een rode houten kraanwagen. Inmiddels zijn de puzzels bij ons binnen en ze zijn echt zó leuk! Je hoeft er maar een halve blik op te werpen en je herkent de illustraties van Fiep Westendorp. Het maakt mij enorm blij dat Fiep zo geëerd wordt en de puzzels zijn echt alles geworden wat ik hoopte dat ze werden. Daarnaast is de prijs ook super fijn; de puzzels kosten €12,50 en dat is in mijn ogen echt niet duur voor een houten puzzel, laat staan voor een houten puzzel met echte Fiep illustraties. Op de houten Kraanwagen van Pluk moeten we nog even wachten, deze wordt begin oktober geleverd maar de foto’s zijn alles belovend!


 

 

2 gedachten over “Hoe Ikonic Toys mijn hart veroverde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *