Waar ik niet winkel

Wie mij kent weet dat ik graag vertel over wat mijn drijfveren zijn, welke keuzes ik maak en waarom ik die maak, zonder te wijzen naar hoe andere bedrijven of personen dat doen. Soms is het niet mogelijk om uit te leggen waarom ik de keuzes maak die ik maak zonder illustrerende voorbeelden van anderen erbij te pakken. Zo ook in dit blog. Ik wil graag vertellen waarom mijn dochter de kleding draagt die ze draagt en niet de onderstaande voorbeelden.

Ik heb deze fotos uit de huidige collectie van de Hennes & Maurits geplukt en ik gebruik ze puur en alleen ter illustratie van mijn punt. Het zijn maar enkele stuks uit de collectie die veel groter en breder is dan wat ik nu hier toon.

Hieronder, drie outfits voor meiden, drie outfits voor jongens. Wat valt eraan op? Even los van de kleurstellingen, die zijn wel of niet je smaak. Mij valt op dat de teksten die erop staan stigmatiserend zijn. Hiermee wordt er verteld aan onze dochters dat zij lief, knap en schattig moeten zijn. “Kiss”, “Make me Smile” en “Shine, Beautiful Sweetheart”. De jongens krijgen een hele andere boodschap mee: “Explore New Ways”, “Find your Super Power” en “Polar Protection”. Blijkbaar is het zo dat onze jongens zich klaar moeten maken voor het ontdekken van zichzelf en de wereld, waar hun talenten liggen en waar ze deze kunnen inzetten ten goede. De meisjes krijgen een hele andere boodschap mee. Ze moeten kusbaar zijn, mensen laten lachen en mooi zijn. Is dat echt de boodschap die we onze dochters willen meegeven? En onze zoons, voor datzelfde geld? Ik zou al mijn kinderen willen meegeven dat ze zichzelf en de wereld mogen gaan ontdekken, hun talenten onderzoeken en deze inzetten om de wereld een beetje beter te maken. En dat mogen ze doen terwijl ze kusbaar zijn en mensen aan het lachen maken. Bij mij in de winkel geen teksten op kleding, zodat elk kind zelf kan invullen wat hij óf zij voor toekomst voor zichzelf ziet. Open en met alle mogelijke kansen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *