opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze Mussenpost!

Gratis Draagconsult voor aanschaf van een draagdoek of ergonomische draagzak

Er is steeds meer bekend over het effect van veilige hechting van baby's en kinderen. Een veilig gehecht kind heeft meer zelfvertrouwen en treedt de wereld minder angstig tegemoet. Ze zijn weerbaarder en weten dat ze bij tegenslagen terug kunnen vallen op een veilige ouderlijke schoot. Bij het natuurlijk ouderschap is veilige hechting het uitgangspunt. Vanuit deze veilige hechting kan het kind zich op zijn/haar/hen eigen beweging losmaken om de wereld te ontdekken. Het dragen van je kindje in de eerste jaren van het leven draagt aanzienlijk bij aan deze veilige hechting.

 

Er zijn verschillende manieren waarop je je kindje kan dragen. Dat kan in een draagdoek of een draagzak of in een hybride variant. Veel ouders hebben een voorkeur, maar het ene sluit het andere ook niet uit. Het is vooral van belang dat het draagsysteem dat jij of jullie uitzoeken past bij jullie wensen, postuur en kindje. Bij Musjes Kinderwinkel geven we daarom desgewenst een basis draagconsult* bij aanschaf van een ergonomisch draagsysteem om ervoor te zorgen dat de gekozen draagdoek of draagzak bij jullie past. 

 

 

Dragen met een geweven draagdoek

Het dragen met een geweven draagdoek is comfortabel en veilig voor ouder en kind, mits er goed geknoopt wordt. De meest verkochte maat draagdoek is tussen de 4 en 5 meter lang. Deze lengte heb je nodig om je kindje te kunnen knopen in de Front Wrap Cross Carry: de draagknoop die geschikt is voor de allerkleinste, maar ook voor grotere kinderen. De eerste keer dat je die lange draagdoek uit de verpakking haalt, kan het, zelfs met een filmpje op YouTube, een ingewikkeld klusje zijn, zeker als je meteen met je eigen baby moet oefenen. Daarom zullen we je bij aanschaf van een draagdoek altijd laten zien het het moet en samen een keer oefenen met een draagpop en daarna eventueel ook nog een keer met je eigen kindje. Zo helpen we je op weg en kan daarna thuis met meer zekerheid aan de slag. En twijfel je of je het thuis goed gedaan hebt? Je mag altijd een fotootje sturen zodat we kunnen meekijken en langskomen in de winkel zodat we nog eens kijken of alles goed zit, dat mag natuurlijk ook. 

 

Onze merken: LennyLamb draagdoeken - Nona Woven Wraps - Kokadi Draagdoeken - Natibaby Draagdoeken

 

Dragen met een ergonomische draagzak

Een ergonomische draagzak is handig en praktisch en is comfortabel voor ouder en kind, als je een draagzak gebruikt die gemaakt is voor jouw wensen. Dat komt wat nauwkeuriger dan bij een draagdoek, vandaar dat wij altijd aanraden om te komen passen. We bieden in ons assortiment een breed pallet van merken en typen aan zodat er daarmee voor iedereen wel een passend model te vinden is. Wij helpen je met uitvinden welk model

voor jou/jullie het beste geschikt is. Niet alleen hebben we full-buckle draagzakken (dragers die overal sluiten met gespen), maar we hebben ook half-buckle draagzakken (waarbij de schouderbanden geknoopt moeten worden zoals bij een draagdoek) en andere draagsystemen zoals mei-tai of Onbuhimo. 

 

Onze merken: TULA Babydragers - Lennylamb Babydragers - Kokadi Draagzakken - Wompat Draagzakken - Kibi Draagzakken - Storchenwiege Babydragers 

 

Kom naar onze winkel, Zwanestraat 25 te Groningen en laat ons je helpen jouw kindje in de meest comfortabele draagdoek of draagzak te dragen. 

 

  • * Het basis draagconsult is gratis, maar niet volledig onvoorwaardelijk. Mocht je na het draagconsult besluiten dat je niet overgaat tot aanschaf van een draagdoek of draagzak dan willen we je vragen om een aanschaf van tenminste €25 te doen in de winkel. Dat mag ook een cadeaubon zijn om op een ander moment een draagzak of draagdoek te komen uitzoeken.