opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze Mussenpost!

Achterhoekse Landgenootjes

Stadgenootjes,100658/202103
4,25 3,19 U bespaart: 25%
Of betaal in 3 termijnen zonder extra kosten Meer info
Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  67  items
Beschrijving

Een geboorte moet gevierd worden! In Nederland doen we dit al sinds jaar en dag met een welbekende traditie: beschuit met blauwe of roze muisjes. Sinds de geboorte van prinses Beatrix in 1938 hebben we dit als volk collectief omarmd. Het strooisel heeft zijn naam te danken aan de gelijkenis met een muis door het ovaalvormige bolletje met een steeltje. Funfact: dit wordt als een symbool voor vruchtbaarheid beschouwd.

De Rotterdamse tweeling Olaf en Marise Ouwerkerk vond het de hoogste tijd voor een aantal varianten op de traditionele kleuren, waarbij het accent niet ligt op het geslacht van de baby, maar juist de plek waar hij of zij geboren is. De plaatsnaam in het paspoort is vaak iets waar ouders apetrots op zijn! Stadsgenootjes hebben de bekende anijssmaak, maar zijn uniek en herkenbaar in hun stads/streek-kleuren. Inmiddels zijn er al vele varianten Stadsgenootjes en Landgenootjes bijgekomen: Op naar in heel Nederland een eigen lokale beschuit met muisjes! 

Elk doosje bevat 180 gram muisjes gemaakt met de volgende ingredienten:

Dextrose, gepofte granen (rijstmeel, maïszemelen), suiker, glucosestroop, kleur titaniumdioxide (E171), curcumine (E100), natuurlijke smaakstof, glansmiddel bijenwas, wit en geel (E901), indigokarmijn (E132).

Alle Stadsgenootjes, Landgenootjes en Streekgenootjes zijn vegan en zijn volledig gemaakt van glutenvrije ingrediënten, maar worden in een fabriek gemaakt waar ook producten met gluten worden verwerkt.

Extra informatie
Stadgenootjes

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items